NATUUR

NATUUR

Op een boogscheut van Le Manivert begint de Morvan, een uitgestrekt natuurgebied met de zuiverste lucht van Frankrijk. Het departement Niévre is vermaard om zijn bossen en in de Morvan vind je die in overvloed. Je kan gaan zwemmen, wandelen, fietsen of gewoon liggen in het gras of onder de bomen en genieten van wat zich boven je hoofd afspeelt. Misschien zie je wel een vallende ster in de heldere nachtelijke hemel.

Meer Informatie
HISTORIE

HISTORIE

De Romeinen wisten het al: In de Nièvre is het goed toeven. Hun sporen vind je in het verder gelegen Autun maar ook vlakbij, in Compierre. Je kan er in het bos gaan wandelen tussen de restanten van een Romeinse nederzetting. De hele streek baadt in de Middeleeuwen. Vanuit Vézelay vertrok ooit een kruistocht en in de prachtige basiliek bevinden zich de relieken van de heilige Magdalena. WOII is niet veraf door de gedenkplaatsen voor de gesneuvelden in de Maquis, waar verzetsgroepen zich schuilhielden. Er zijn verrassende ontdekkingen te doen.

Meer Informatie
EVENEMENTEN

EVENEMENTEN

Onder een stralende zon wat kuieren op een rommelmarktje en enkele snuisterijen vinden voor een appel en een ei? En dan 's avonds een concertje meepikken onder een appelboom of in de basiliek Sainte-Madeleine te Vézelay. In de chambres d'hôtes ligt ruim info voor uitstapjes.

Meer Informatie
WIJN

WIJN

De Nièvre is omringd door bekende en minder bekende wijngebieden die elk hun identiteit hebben. Nergens in Frankrijk zit je ver van wijngaarden. Hier in de buurt bevindt zich de jongste appellatie van Frankrijk, de AOP Vézelay.

Meer Informatie